Egy éve vettem a 'lekvárost' de most jutottam oda, hogy belevágok. A lekvárost módosították. 2 áramkörös túlmelegedés védelem kapcsolót kapott, és két db NTK (negatív temperatura koeficiens) kb 19kohm / 25fokon termisztort. így veszi észre, ha kevés, vagy nincs víz.
Tervek szerint a módosításom meghagyja a védelmi kapcsolót, és a hőfokszabályzó rendszert, csak kicsit 'elcsúsztatva'. Ha sikeres, kb két hét múlva leírom, hogyan kell csinálni.
Jó sörfőzést, üdv Zoli
Elnézésedet kérem, hogy nem a sörfőzéshez, hanem maga a lekvárfőzőhöz kérek segítséget.
Az üst alján belül levő NTC pontos értére, nevét szeretném megtudni. Ha tudsz légyszives segíts.
Sziasztok,
Meddig tartható el a NEM roppantott maláta?
Roppantásról kevés szó esik. Pl Lehet e terménydarálóval eredményesen roppantani(vagy másmilyen darálóval)? Vagy az már túl apróra darál?
Szia. Ehhez a kapcsolós PTC/NTC ellenállás beépítéshez mennyire kell harcore műszaki szakembernek lenni? A www.brewuk.co.uk/forums/viewtopic.php?f=3&t=5997 linken az én avatatlan szemem semmiféle infot nem talál ezzel kapcsolatban, de eleve hibásan jelenik meg az oldal. Lehet erről a manőverről érthetőbb, egy nem szakember számára kivitelezhető leírást találni valahol?
@Daniel 6: Még egyszer. Az hogy hány napig kotyog a kotyogó, nem jelent semmit. Szerintem inkább ott a baj. Ezért ajánlgatom a FAKU-t. Ha már több sört is főztél igazán vehetnél egy fokolót és megmérhetnéd, hogy leerjedt vagy sem. Palackozás előtt szerintem ez kötelező. De az 50C jobban hangzik. Nedvesen a 70C elég soknak tűnik. Az enzimek roncsolódhatnak. Ha már száraz a maláta, akkor az enzimek is jobban bírják.
@acerola: sorelesztot használtam.bolti malataval szépen forrt legalább négy öt napig semmi gond nem volt.majd megpróbálom az általad ajánlott 50fokon szárítani sütőbe reméljük jobb lesz.
@Daniel 6: Egyébként milyen élesztőt használtál? A sörélesztők jobban ülepednek mint a sütő vagy borélesztők. Bubisodás után idővel szépen le szokott tisztulni a sör. A hideg ilyenkor sokat segít. De van zavaros sörstílus is.
Köszönöm válaszát lehet hogy a szaritast néztem el?mert a csiraztatas szépen sikerült... beindult a forrás de egy nap után leállt.de nem palackoztam csak egy hét után de nagyon zavaros volt.nem cukrosodott el rendesen?
Sört főzni nem is olyan nehéz
Beszélgetés a házi sörfőzésről
Utolsó kommentek:
Zo128 2023.12.06. 19:18:30
fok kohm
25 100
30 81
35 66,8
40 53,7
45 44,8
50 37,3
55 31,1
60 26,1
65 21,7
70 18
75 15
80 12,5
85 10,1
90 8,5
95 7,4
100 6,8
Bejegyzés: LIDL / Silvercrest lekvárfőző a célpontban. Eszközök és átalakítások a gondmentes sörfőzéshez.
Zo128 2023.12.04. 08:33:28
Tervek szerint a módosításom meghagyja a védelmi kapcsolót, és a hőfokszabályzó rendszert, csak kicsit 'elcsúsztatva'. Ha sikeres, kb két hét múlva leírom, hogyan kell csinálni.
Jó sörfőzést, üdv Zoli
Bejegyzés: LIDL / Silvercrest lekvárfőző a célpontban. Eszközök és átalakítások a gondmentes sörfőzéshez.
Viccctor 2021.11.29. 11:32:54
Bejegyzés: LIDL / Silvercrest lekvárfőző a célpontban. Eszközök és átalakítások a gondmentes sörfőzéshez.
Antal László 2 2021.11.26. 15:21:27
Elnézésedet kérem, hogy nem a sörfőzéshez, hanem maga a lekvárfőzőhöz kérek segítséget.
Az üst alján belül levő NTC pontos értére, nevét szeretném megtudni. Ha tudsz légyszives segíts.
Köszönettel Antal László antall60@gmail.com
Bejegyzés: LIDL / Silvercrest lekvárfőző a célpontban. Eszközök és átalakítások a gondmentes sörfőzéshez.
wund 2021.05.05. 10:19:42
Bejegyzés: Otthoni cider készítés egyszerűen
rekspeiler 2021.02.12. 16:58:10
Meddig tartható el a NEM roppantott maláta?
Roppantásról kevés szó esik. Pl Lehet e terménydarálóval eredményesen roppantani(vagy másmilyen darálóval)? Vagy az már túl apróra darál?
Bejegyzés: Gyakori kérdésekre válaszok kezdőknek azaz A FAKU.
hcallahan 2020.10.03. 23:58:38
Bejegyzés: Házi sörfőzés - Sörösüvegek fertőtlenítése, használd a sütőt.
Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2020.06.29. 17:40:21
Bejegyzés: Házisör egyszerűen - erjesztés, palackozás, kóstolás 2.
Fermentátor · http://fermentator.hu/ 2020.06.17. 23:28:21
Bejegyzés: Kereshető, online söripari szótár, angol, német és magyar nyelven
Viccctor 2019.12.29. 20:52:24
Bejegyzés: Gyakori kérdésekre válaszok kezdőknek azaz A FAKU.
ZolPa 2019.12.29. 12:21:51
Egy kérdés a 4. ponthoz: A palackozó cukorból menyi alkohol keletkezik az erjedést követően? (pl. 10g/l cukorral számolva -> 0.01x105x1.25=1.31% ABV?)
Köszi a segítséget!
Bejegyzés: Gyakori kérdésekre válaszok kezdőknek azaz A FAKU.
ZolPa 2019.12.29. 12:20:38
A palackozó cukorból menyi alkohol keletkezik az erjedést követően? (pl. 10g/l cukorral számolva -> 0.01x105x1.25=1.31% ABV?)
Köszi a segítséget!
Bejegyzés: Hogy kerül a bubi a palackba? Házisör készítés.
insane6 2019.06.21. 11:11:49
Bejegyzés: LIDL / Silvercrest lekvárfőző a célpontban. Eszközök és átalakítások a gondmentes sörfőzéshez.
Daniel 6 2019.02.14. 19:12:17
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
acerola · http://sorforum.blog.hu/ 2019.02.14. 13:25:51
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
Daniel 6 2019.02.14. 12:03:54
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
acerola · http://sorforum.blog.hu/ 2019.02.14. 09:35:18
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
acerola · http://sorforum.blog.hu/ 2019.02.14. 09:03:25
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
Daniel 6 2019.02.14. 08:47:52
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta
acerola · http://sorforum.blog.hu/ 2019.02.14. 07:31:02
Bejegyzés: Az igazi házisör. Maláta készítés otthon. Kristály maláta